Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:03 | September 26, 2018

I Paris med dotter i 72 h

Paris är världens bästa stad på många sätt att besöka med barn plus fem. Det finns så många saker att se och göra som inte kräver en dag på ett nöjesfält. Hela stan är ju liksom rolig och det finns karuseller och pariserhjul både här och där i stan om man nu letar aktiviteter ut över det vanliga.

Jag bodde i Paris för 18 år sen och återvänder till stan en eller två ggr per år. Det är så fantastiskt kul att resa hit första gången med sin dotter.

En present hon fick på sin sjuårsdag tidigare i år. Så var det äntligen dags. En sjuåring har man ju så jäkla kul med. Från barn till tweeny på en kvart känns det som. Kan vara med överallt, föra sig på restaurang, intresserad och vi har så roliga samtal. Allt från Jardine du Plant, Louvren, deras naturhistoriska museum mitt i stan har en fantastisk barndel för fortbildning och utveckling. Sen Sacre Coeur även Pere Lachaise om än kanske lite morbid är en spännande plats. Som sagt man behöver inte gå över ån för att hämta vatten och boka inte upp mer än två grejer per dag. Däremellan är ju ahoppingutbudet magiskt för både stora och små.

Känner man ändå inte att man är nöjd så finns ju alltid Disneyworld ca 40 min utanför stan. Min rekommendation är att bo i Paris och ta tåget ut som kostar ca 70 kr för en vuxen. Så värt iom att Disneyworld är så överprissatt som alla nöjesfält.

Det är smidig transport ett direkttåg från Chatelet så det är “bara att åk”. Tunnelbana är ju generellt väldigt kul för barnen.

Låter trist men som sagt all typ av “övergörande” blir ofta bara krystat.

Galerie LaFayatte är också kul för barn. Alla Paris vackra byggnader är ju något ett barn aldrig upplevt i Sverige eller på en vanlig semester.

Mitt tips är att satsa på boendet. För man är mycket mer i rummet under en storstadssemester än en solsemester.

Passa på att ta ett härligt restaurangbesök och förena nytta med nöje. Här är vi på mitt favorithak Hotel Costes.

Voila där har ni mitt Paris.


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här