Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:14 | March 11, 2011

Graviddiskriminering

Helena, Joanna & Kicki

Igår var jag på middag med min nyaste väninna Helena Ungh Teatergrillen. Helena är ett fantastiskt tillskott till min kompisskara. Vi möttes under en blöt kväll förra sommaren då jag Joanna Hammar och Christina Paredes startade en liten fylleförening som vi kallade för “Kiki Beach“. Oftast brukar det inte bli så mycket med fylleföreningar men vi har varit duktiga och nu var nog sjätte gången vi sågs dock under nyktrare omständigheter än i början. Med tanke på mitt tillstånd. Jag, Kicki och Joanna jobbade ihop på MTG och blev kära vänner på fritiden på kuppen. Igår var vi på Ljust & Fräscht med Schyffert & Lindström. Den var väldigt rolig och träffsäker. Sevärd men inte briljant.

Hur som helst har vi fått någon typ av logeplats på balkongen. Det fanns ett begränsat antal stolar och självklart var alla upptagna. Det satt tre kvinnor +35 som ignorerade mig och en annan kvinna som var tvillinggravid. Hon lyckades i alla fall få en stol. Jag och mina väninnor frågade runt, ingen var flyttbenägen för en högravid. 35+ trion höll sitt fort. Till slut så fick någon typ av anställd för showen be två unga killar att göra plats för mig. Motvilligt sa de ja och avvarade en stol.

Att det skulle vara så svårt? Jag undrar om det här är exceptionellt för Sverige? Skulle det här förekommit i USA eller södra Europa exempelvis?

Sverige är väl det enda land man med stor möda och besvär ger upp sin plats på bussen för en gammal eller gravid? Varför är folk så respektlösta?


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här